Letar du efter butikslokal till din verksamhet? Här följer en kort info om vad man ska tänka på när man söker just butikslokaler.

Vad ska man tänka på då man väljer butikslokal?

Läget är en viktig faktor när man letar butikslokal. Det gäller att ha klart för sig i vilket område man vill etablera sin verksamhet och till vilken målgrupp man vill nå. Är det exponering mot populär gågata eller lättillgänglighet via större vägar som är viktigare? Ska butiken ligga nära andra verksamheter eller i bostadsområde? Ett strategiskt läge betyder väldigt olika beroende på verksamhet och bransch. Fundera vad just du och ditt företag söker och vad som är viktigast för er.

Det är en klok idé att alltid utgå från din affärsidé när du bestämmer lokal och läge av din lokal. Du vill ha ett läge som just din målgrupp rör sig i, och en lokal som ger samma signaler som du vill att verksamheten i sig visa på.

Ett bra läge för just dig och din verksamhet kommer vara värt otroligt mycket. Det kan komma till ett högre pris, men ha i åtanke att desto bättre lägre, desto mindre behöver du lägga på marknadsföringskostnader. loction

Förutom läge är det också viktigt att du funderar på hur stor lokal du är i behov av. Brist på utrymme är ingen höjdare, och inte heller tom yta som du betalar för i onödan för. Glöm bara inte ha i åtanke att du kan vara i behov av andra utrymmen förutom själva butiksytan, exempelvis personalutrymme, förråd etc.

I kategorin butikslokaler ingår även lokaler till caféer, restauranger, ateljé, frisörsalong etc. Det är många verksamheter som kan användas i en butik och lokalerna är ofta belägna på markplan med fönster med god exponering. När du letar lokal är det viktigt att hela tiden ha verksamheten i åtanke, så lokalen är bäst lämpad för just din verksamhets behov.

Här hittar du butikslokaler