sbb-oslo-justitie-800x481

 

Samhällssbyggnadsbolaget (SBB) genomför sitt första köp utomlands och ser därmed till att leva upp till bolagets fullständiga namn SBB i Norden AB. De senaste åren har en handfull svenska fastighetsinvesterare tagit sig steget över den gränsen och investerat i Sveriges grannar till väst. Bland annat Niam, AMF, Hemfosa och nyligen även Balder.

SBB förvärvar i Norge den fastighet som innehåller justitiedepartementet lokaler i området Nydalen i Oslo. Fastigheten på 26.000 kvadratmeter, inklusive garage om 5 000 kvm., är nyrenoverad och specialanpassad för verksamheten. Den norska staten har suttit i fastigheten sedan 2011 efter terrorrangreppet mor de tidigare lokalerna i regeringskvarteren i centrala Osli 22 juni 2011. Hyreskontrakt är på åtta år med en option på ytterligare sju år.

Köpeskillingen är uppskattat till 1,2 miljarder kronor.

Ilija Batljan, VD vid SBB, berättar att han är glad att SBB nu tagit steget och investerat i kvalitetsfastigheter i Norge. Området där fastigheten är belägen, runt Gullhaug Torg, är fantastiskt med en lång rad huvudkontor och Handelshögskolan som bidrar till ett område i liv och rörelse.