Uppsala är Sveriges fjärde största stad och är känd för sin ståtliga domkyrka samt sitt prestigefulla universitet. Staden är belägen ca 70 km norr om Stockholm i Uppsala kommun.

Kort fakta om Uppsala

Uppsalas universistet är från 1477 och därmed Nordens äldsta, dessutom är staden den äldsta för en högre utbildning i Skandinavien.

Idag är, enligt Uppsala kommuns statistik, de vanligaste yrkena i Uppsala vård och omsorgspersonal, försäljare, universitets- och folkhögskollärare, ingenjör samt tekniker.

Uppsala är full av liv och rörelse. Här finns en fantastisk kombination av närhet till naturen och stadsmiljö. I staden finns även blomsterguden Carl von Linnés världskända hem och trädgård. Stadens historia skiner igenom och ger Uppsala en speciell känsla och trivsel.

Länkar

 

Är Uppsala rätt stad för ditt företag?

Hitta lokaler i Uppsala här.

Hitta kontorshotell i Uppsala här.

Vill du veta mer om vilken typ av lokal som passar bäst till din verksamhet? Klicka då på ”välj typ av lokal” överst på sidan och välj någon av kategorierna. Är du intresserad av information om en annan stad i Sverige klickar du på ”välj område” och väljer en annan stad.