Norrköping är belägen längs Bråviken och är den tionde största tätorten i Sverige. Motala ström rinner vackert genom staden som sedan långt bak i tiden varit en handels- industri och sjöfartsstad. Staden är en av få städer i landet med ett spårvagnssystem och Norrköpings spårvägar har funnits sedan början av 1900-talet. 18 km utanför Norrköping ligger Kolmårdens djurpark som är en av de största i Norden med ca 80 stycken djurarter flera hundra tusen besökare.

Kort Fakta om Norrköping

Antal invånare 136.140

Källa: Norrköping kommun

Arbetslösa (% av arbetkraften)  
Män (16-64 år) 13,2%
Kvinnor (16-64 år) 11,6%

Källa: Norrköping kommun

Eftergymnasial utbildning
Män 30,5%
Kvinnor 34,3%

Källa: Norrköping kommun

 

Norrköpings starkaste branscher:

  • Basindustri med papper och förpackningar
  • Transport och logistik
  • Handel
  • IT och visualiseringsteknik
  • Energi- och miljöteknik (cleantech)
  • Hälsa och vård
  • Besöksnäring

Källa: www.norrkoping.se

Politik:

Det är Socialdemokrterna, Folkpartier, Centern och Kristdemokraterna som efter valet 2014 styr Norrköpings kommun.

Källa: Valmyndigeten

Norrköpings kontorsmarknad

I Norrköping Science Park sitter omkring 140 företag i en kreativ miljö. Här skapas, upptäcks och utvecklas affärsmöjligheter för att verksamheter ska kunna etablera sig, startas och utvecklas. Norrköpings Science Park har ett samarbete med både Norrköpings kommun och Linköpings universitet samt får finansiellt stöd från diverse verksamheter i området.

Länkar

Är Norrköping rätt stad för ditt företag? Hitta lokaler i Norrköping här. Vill du veta mer om vilken typ av lokal som passar bäst till din verksamhet? Klicka då på ”välj typ av lokal” överst på sidan och välj någon av kategorierna. Är du intresserad av information om en annan stad i Sverige klickar du på ”välj område” och väljer en annan stad.