Malmö är Sveriges port till Europa. På endast några minuter kan du ta dig till härliga Köpenhamn via Öresundsbron eller hela Sverige via utmärkta kommunikationer som flyg, tåg, buss eller vägnät.

Kort Fakta om Malmö

Antal invånare (dec 2014) 318.107
Arbetslöshet 2013 (% av arbetskraften) 14,9%
Eftergymnasial utbildning (25-64 år) 31%

Källa: Malmö stad

Malmö är Sveriges tredje största stad och Skånes huvudstad. Här hittar du charmiga gator, trevliga restauranger och härliga stränder. I Malmö finns det Emporia som är ett av Sveriges största shoppingcenter.

Näringsgrenar:

  1. Handel (15%)
  2. Vård och omsorg och sociala tjänster (14%)
  3. Utbildning (10%)

Källa: Malmö stad

Malmö växer snabbt och har via Öresundsregionen ett tätt samarbete med Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Tack vare Öresundsregionens satsningar har nu turismen i Malmö stigit markant och har resulterat i att staden även blivit mer populär bland företagare.

Landmärke i Malmö, Turning Torso från 2005

Landmärket Turning Torso i Malmö

Politik:

Det är Socialdemokrterna, Folkpartier, Centern och Kristdemokraterna som efter valet 2014 styr Malmös kommun (Malmö stad, 2014).

Länkar

flygfotomalmo

Är Malmö rätt stad för ditt företag?

Hitta lokaler i Malmö här.

Hitta kontorshotell i Malmö här.

Vill du veta mer om vilken typ av lokal som passar bäst till din verksamhet? Klicka då på ”välj typ av lokal” överst på sidan och välj någon av kategorierna. Är du intresserad av information om en annan stad i Sverige klickar du på ”välj område” och väljer en annan stad.