Göteborg är den femte största staden i Norden och går även under smeknamnen Lilla London, Götet och Gbg. Staden grundades av Gustav II Adolf år 1621 men är byggd av holländare och industrialiserades av inflyttade engelsmän.

Kort Fakta om Göteborg

Göteborg är Nordens största hamnstad, belägen på västkusten av Sverige vid mynningen av Göta älv. I staden är en hel rad välkända företag etablerade som SKF, Hasselblad AB, Volvo m.fl. Staden är även en event stad och håller varje år några av Skandinaviens största event som Gothia Cup, Way Out West, Metaltown, Göteborg International Film Festival etc. Dessutom har Gbg även en ytterst blandad miljö med enbart minuter från stadspulsen till den fridfulla skärgården. Precis utanför staden ligger ett tjugotal öar med fantastiskt fina klippor och natur. Göteborg är även en studentstad med två universitet, Chalmers Tekniska Högskola samt Göteborgs Universitet där bl.a. handelshögskolan tillhör.

 

Antal invånare 543.005

Källa: Göteborgs stad (2015)

Medelinkomst
Män (20 + år) 306.700 kr
Kvinnor (20 + år) 233.300 kr

Källa: Göteborgs stad (2015)

Näringsgrenar:

  1. Företagstjänster
  2. Vård och sociala tjänster
  3. Tillverkning och utvinning
  4. Handel
  5. Offentlig förvaltning och försvar

Källa. Göteborgs stad (2013)

Göteborgs kontorsmarknad

Det är Göteborgs Stad som är ägare till ungefär halva marken inom kommunens gränser.

Länkar

Nyttiga länkar till dig som vill etablera din verksamhet i Göteborg är:

Göteborg, hamn, läppstiftet, göta älv

Göteborg hamn

 

Är Göteborg rätt stad för ditt företag?

Hitta lokaler i Göteborg här.

Hitta kontorshotell i Göteborg här.

Vill du veta mer om vilken typ av lokal som passar bäst till din verksamhet? Klicka då på ”välj typ av lokal” överst på sidan och välj någon av kategorierna. Är du intresserad av information om en annan stad i Sverige klickar du på ”välj område” och väljer en annan stad.