Fabege är i full flärd med påbyggnationer på fastigheter Orgeln 7 i centrala Sundbyberg. Och när byggnaden står färdig är de inga mindre än Migrationsverket som flyttar in.

fv-orgeln-7-fabege-natt

Så här ska Fabeges fastighet Grand Central se ut ut efter påbyggnationer

Tidigare har det spekulerats kring att Migrationsverket vara nära till att teckna ett hyreskontrakt i det tidigare Svenska Spel-huset där Fabege står som ägare. Och nu står det färdigt att Migrationsverket flyttar in i en av Fabeges fastigheter. Projektfastigheten är omdöpt till Grand Central.

I och med flytten kommer Migrationsverket lyckas samla stora delar av region Stockholms verksamhet. Hyresavtalet gäller cirka 17.000 kvadratmeter, av den totala uthyrningsbara arean på 36 000 kvm i kontorsbyggnaden. Avtalet kommer hälla i minst 6 år och hyresvärdet ligger årligen på cirka 45 miljoner kronor.

Inflyttning är beräknad till efter sommaren 2018.

Uthyrningen landar på andra plats för årets hittills största uthyrningar. Den som toppar listan är fortfarande Arbetsförmedlingens flytt om 18 000 kvadratmeter som går till en fastighet i närhten av Solna.

Migrationsverket nya kontor och servicecenter kommer att ha en egen entré med adress Sturegatan. I övrigt är det fortfarande 19 000 kvadratmeter kontors- och butiksytor för uthyrning. De framtida hyresgästerna för de övre våningsplanen kommer dock ha sin entré mot Järnvägsgatan och det framtida nya torget i SUndbyberg.

Andreas Malmsäter, uthyrnings- och marknadschef på Fabege, berättar att de är mycket glada över avtalet och att Migrationsverket blir kvar som kund hos Fabege. “Baserat på vår långa och mycket goda relation har det varit viktigt för oss att hitta ett riktigt bra kontor och placering för deras verksamhet”.